Controle en toezicht

Meldpunt toezicht

Melding maken
Als je een anonieme melding maakt zijn je gegevens niet bij ons bekend. Dit betekent dat wij je geen vragen kunnen stellen over deze melding, indien nodig.
Als je wel je naam vermeldt bij de melding, kan de toezichthouder terugkoppelen of het signaal voor de toezichthouders Wmo en Jeugdwet van de gemeente is bestemd. Ook kunnen we contact opnemen om extra vragen te stellen over de melding. Wij delen geen persoonsgegevens met het bedrijf waar de melding over gaat. Maar het kan voorkomen dat het bedrijf de melding herkend en daardoor weet wie de melding heeft gedaan.

Alle bedrijven hebben een eigen KVK-nummer. Zo weten we zeker over welk bedrijf het gaat. Vaak kan je dit nummer vinden op de website van het bedrijf, of via het Handelsregister van KVK: https://www.kvk.nl/zoeken/handelsregister/ Als je dit niet weet, dan hoef je dit niet in te vullen.
Beschrijf de melding zo goed mogelijk. Geef daarnaast aan:
- Hoe je aan de informatie bent gekomen
- Wat jouw rol in de situatie is (bijvoorbeeld: cliënt, betrokkene, medewerker)
- Is dit één keer gebeurt of gebeurt het vaker
Let op! Vermeld geen namen, adressen, telefoonnummers of andere persoonsgegevens in de melding.

Heeft u een vraag?

Neem contact op via ons contactformulier.
Contact WMO

WMO

Informatie rondom de inkoop van Wmo. Dit is een samenwerking tussen de Gemeente Helmond en de Peelgemeenten (Deurne, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten).

Declareren

Hier vindt u als zorgaanbieder allerlei informatie rondom het declareren van zorg. Denk aan de verwijsindexen en communicatie zoals het berichtenverkeer

Een 10 voor de jeugd

Informatie rondom de inkoop van Jeugd. Dit is een samenwerking van ‘een 10 voor de Jeugd’ (nog in ontwikkeling). Bij deze inkoopsamenwerking zijn de volgende gemeenten aangesloten: Helmond, Peelgemeenten (Deurne, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten), Geldrop/Mierlo, Nuenen, Veldhoven, Waalre en Son en Breugel