PGB

Wat is Pgb?
Naast zorg in natura kan een cliënt ervoor kiezen om zorg in te kopen met een persoonsgebonden budget (Pgb). Op deze manier heeft de cliënt zelf regie en zeggenschap over zorg en ondersteuning.

Regels Pgb
De regels rondom Pgb liggen vast in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de lokale verordening maatschappelijke ondersteuning en de nadere regels en beleidsregels Pgb. Helmond en Peelgemeenten hebben ieder afzonderlijk een verordening en een set nadere regels met betrekking tot Pgb.

Sociale Verzekeringsbank (SVB)
Op deze inkoopwebsite vindt u alvast wat relevante informatie over PGB. Wilt u nog meer lezen? Bezoek dan de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVN) voor uitgebreide uitleg over PGB.

Heeft u een vraag?

Neem contact op via ons contactformulier.
Contact WMO

WMO

Informatie rondom de inkoop van Wmo. Dit is een samenwerking tussen de Gemeente Helmond en de Peelgemeenten (Deurne, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten).

Declareren

Hier vindt u als zorgaanbieder allerlei informatie rondom het declareren van zorg. Denk aan de verwijsindexen en communicatie zoals het berichtenverkeer

Een 10 voor de jeugd

Informatie rondom de inkoop van Jeugd. Dit is een samenwerking van ‘een 10 voor de Jeugd’ (nog in ontwikkeling). Bij deze inkoopsamenwerking zijn de volgende gemeenten aangesloten: Helmond, Peelgemeenten (Deurne, Someren, Laarbeek, Gemert-Bakel en Asten), Geldrop/Mierlo, Nuenen, Veldhoven, Waalre en Son en Breugel